Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 3 November 2012

SURAT CADANGAN DARI PEMBACA



NOTA:
cadangan dari pembaca tentang mee kampua
memang akan diikuti esok
tt telah mendata tahu
kedai mee ini yang terbaik 
ialah diatas pasar sentral sibu

INI PASAR SENTRAL SIBU


SEMUA PEMBACA CADANGAN MEE KAMPUA

tt, kalau je sibu jangan lupa try mee kampua... tgh tgh town ada restauran cina tapi dalam tu ada satu gerai melayu... on SURAH AL SIBU WAL SIBU pua kumbu at 8:55 PM

 tt, kalau je sibu jangan lupa try mee kampua... tgh tgh town da restauran cina tapi dalam tu ada satu gerai melayu... on SURAH AL SIBU WAL SIBU pua kumbu at 8:44 PM

 bro, lu nk cari kedai makan melayu pegi kampung bandung, situ mcm kg baru on SURAH AL SIBU WAL SIBU Anonymous at 8:43 PM

 tt, kalau je sibu jangan lupa try mee kampua... tgh tgh town da restauran cina tapi dalam tu ada satu gerai melayu... on SURAH AL SIBU WAL SIBU

LAGI KESAH DARI SIBU WAL SIBOOO



PAGI INI


Pagi ini gua bangun awal
gi pasar sentral tak jauh dari bilik menginap
wow wow wow an

kat tangga jumpa mat iban bekas ranjer
tanya dia mee kampua terbaik
lalu si valentine ini tunjukkan
tempat yang dia selalu makan

mee ni memang sedap - tapi aku bukan kaki minum pagi
usik sikit saja
dalam perjalan ini  lebih baik makan sikit sikit
boleh rasa banyak bayank 

aku minum kopi sibu - bagus - 
selalunya telah jadi amalan aku
pagi dimulai dengan 1/2 liter air suam
ini aku belajar dari pakistan
kemudian baru diikuti dg minum pagi

kerana aku ini setengah belgium/setengah/british/sategah jakun
maka minum pagi ini tidak satu yang tertoplaaa
juga kau tak kesawah atu ke laut
kah kah kah

PASAR PAGI INI
soriiiii... ini kesah pasar  panjang
jam kul 10:00 aku kena keluar hotel
nak pegi jeti naik kapal ke kuching
ikut jalan sungai -
kalau ada masa nak makan sikit
kerana 5 jam dlam kapal
kapal gerak 11:30 
kalau ada masa juga nak cukur janggut
ini juga tradisi
dimana aku berhenti aku mesti try saloon
tadi nampak banyak salon UNISEX kah kah kah

okkk.... akan dismabung...dari kuching....

NOTA:
masih tak jumpa lagi.... kah kah kah

SIRAH SIBU WAL SIBU




KELAB KELAB
aku tak tahu nak gi mana
pusing punya pusing terjumpa kelab melayu
inilah satu satu kelab dalam dunia ini yang wajib dilawati
sekali pun dlam hidup sudah mencukupi
kalau di new york ada CLUB 65
kalau di london ada HEAVEN
kalau di praque ada BUNKER
kalau di brusels ada GARAGE
di sibu ada kelab ini tak ada nama

tak dapat nak tuliskan kelab ini
lalu karaoke 
lagu tekno 
lagu dang dut
lagu house
dan wajib ada sibu style

dalam hidup ini kita cari kegumbiraan
ada kala kita bertemu
ada kala tak bertemu
tapi perjalaan wajib diteruskan

ESOK ESOK
akan cari minuman pagi
yang tebaik 
tak ada pilihan kena bangun pagi

diluar hujan masih turun
sibu basah
tak lebat tapi menyakitkan hati

ESOK AKU NAIK INI KE KUCHING

NOTA
petang tadi aku nampak
ianya berlabuh di tepi jeti

AYAH MEMBUREET ANAK MEMBUREET




RAFIZI GESA NAZRI IKUT JEJAK SHAHRIZAT AMBIL CUTI - mkini

 Nazri Abdul Aziz harus mengikut jejak bekas menteri wanita, Shahrizat Abdul Jalil yang "bercuti" daripada kabinet ketika beliau sedang disiasat berkaitan dakwaan rasuah, kata Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.

Katanya, ini kerana di kalangan pemimpin Umno dan BN yang banyak mengkritik Shahrizat, yang paling lantang adalah Nazri sendiri.

Menurut Rafizi, sekiranya Nazri yang sebelumnya begitu bimbang 
(skandal) National Feedlot Corporation (NFC) akan mengheret dan melemahkan kedudukan Umno dalam pilihan raya akan datang, maka "saya fikir sekarang adalah giliran beliau pula".


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...INI ADALAH HINA YANG PALING HINA.....kah kah kah...

kah kah kah.... RAFIZI SURUH IKUT SHARIZAT.... kh kah kah...

kah kah kah.... HINA BETUL... ADA 600 BUAH TEKSI PUN TAK GUNA.... kah kah kah...

kah kah kah... IKUT SHARIZAT ITU YANG HINA.... kah kah kah...

kah kah kah...LEPAS ITU.... RAFIZI PULAK YANG CADANGKAN.... kah kah kah...

kah ah kah...DUA KALI HINA....kah kah kah..

kah kah kah...JUNIOR  AJAR SENIOR.... kah kah kah..

NOTA:
kalau di jepun yang kena macam ini
pasti sudah minum air kencinh sendiri