Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 11 Januari 2012

MANA WARTAWAN MALAYSIA




NOTA:

khir toyo dijatuhkan hukuman
kerana beli tanah murah
dia akan kena penjara 1 tahun
dia buat berkata di hadapan mahkamah yang dia akan
buat kenyataan resmi selepas kes anuar 9 januari

mana wartawan malaysia?
semua lupa?
semua tak ingat?

kenapa tak pergi tanya khir toyo
hari ini 11 haribulan
dah dua hari sesudah kes anwar jatuh hukum

ini sama macam kes dadah 1 tan
tak ada laporan susulan
putut lah akhbar tak laku
semua nak baca tukar tiub
kah kah kah


KESIAN - JADI MANGSA POLITIK



dari arkib berita tahun lalu

KHIR TOYO RAYU HUKUMAN - meloya

SHAH ALAM 23 Dis. - Bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Mohamad Khir Toyo telah mengemukakan rayuan terhadap hukuman penjara setahun bagi kesalahan mendapatkan untuk beliau dan isteri, Zaharah Kechik dua lot tanah dan sebuah banglo bernilai RM6.5 juta dengan harga RM3.5 juta.

Notis rayuan difailkan oleh peguamnya, M.M. Athimulan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini pada pukul 3.30 petang, kira-kira empat jam selepas hukuman penjara itu dijatuhkan oleh Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki.

''Ini bukan proses penghakiman terakhir buat saya kerana saya akan merayu mengenai keputusan ini kepada mahkamah yang lebih tinggi,'' katanya semasa ditanya oleh pemberita di luar mahkamah sebaik sahaja prosiding kesnya selesai.

Berhubung masa depan politiknya, Mohamad Khir berkata, beliau akan membuat kenyataan mengenai perkara tersebut selepas 9 Januari tahun depan tetapi enggan mengulas lanjut mengapa tarikh tersebut yang dipilih.






12 ulasan:

pukimaq berkata...

Betul tu. Wartawan Malaysia ni pilih kasih. Asyik nak sabo kekasih aku je.

Tanpa Nama berkata...

Utusex bukan suratkhabar, tapi HANYA majalah terbitan harian. kalau nak sold out cari la berita yg rakyat nak baca & terpenting.. sack ku seman.

cow@jb

Nur Amira berkata...

tengok bini khir toyo.......muka sudah botox. Like husband like wife.

Mat Chipap berkata...

Khir Toyo buat rayuan. Tentu rayuannya didengar selepas PRU13. Masa tu kalau BN memang dia lepas. Tapi kalau Anwar Ibrahim jadi PM, malanglah Khir Toyo mungkin kena tambah hukuman.

Kalau Khir Toyo masuk jel dan rumah dirampas bolehlah Bro TT ambil Zaharah Kechik yang kesunyian buat perempuan simpanan.

Kah kah kah Zaharah Kechik boleh kawan dengan anjing TT kah kah kah

Kah kah kah anjing TT boleh jilat chipap Zaharah Kechik kah kah kah

Kah kah kah jaga-jaga anjing TT boleh mati kena air chipap Zaharah Kechik kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Wah! Betul tu Bro Hisham.

Disebabkan terlalu gembira dgn kes DSAI kelmarin, aku dah lupa ttg hal ini. Nasib baik la kau ingatkan.

Gempur semula Bro Hisham. Tahniah kat lu bro. Lu mmg sah teruna lg sb tu lu tak jadi pelupa lg. Hahaha

bitter_bean berkata...

skrip toyo kalo anwar masuk dalam je, sbb dh lain jadinya maka setan besar belum karang skrip baru untuk toyo.. tu pasal senyap je dulu..

TOOLBOX berkata...

Bro TT

Dia jawab sikit kat blog dia semalam

Mat Lendir Lonek berkata...

sepatutnya cakap macam nih...

"di dunia boleh lepas, di akhirat tak boleh lepas. saya pun reda dan saya akan hadapi dengan sabarrr.."

Alaaaaa...macam mat lembut cakap ari tu. Tak kan korang tak hingat!!!

Tapi mengikut firasat aku, lepas PRU13 nanti, dia akan bebas. Alaaa... selagi ada cap ameno, tak pergi ke mana laaa.

Tak pecaya??? Tungguuuuuuu!!

Tanpa Nama berkata...

wartawan malaysia sibuk buat liputan jubur saiful telah di potong keluar complete set olh doktor pakar untuk dihantar kaji selidik di Amerika..

toyol baik berkata...

ffuhh.. dah jadi belon muka zarah kecik ni. botox la tuuu.. ptuighh

rempit vs rembat.. umngok mati beragan.

Tanpa Nama berkata...

Lihatlah muka TOYOL dan Isteri (mungkin bernama PELESIT)baru mendapat facelift. Dua dua mau berlagak HANDSOME. Nak appeal pula - nak berlagak tak salah. Down with UMNO!!!!

Farouk berkata...

kena buat rayuan bro... susah nanti nak buat suntikan susulan botox kalau dah duduk dalam....